AanZET

De Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) stimuleert ondernemers en non-profitinstellingen om volledig emissieloze vrachtwagens aan te schaffen. Het gaat om de koop of financial lease van nieuwe vrachtwagens in de voertuigcategorieën N2 en N3 die elektrisch of door waterstof worden aangedreven.

Wie kan subsidie aanvragen?
Ondernemers en non-profitinstellingen die uitstootvrije vrachtwagens kopen of financial leasen komen in aanmerking voor subsidie.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?
Aanvragers kunnen tot wel 37% (maximaal €131.900) subsidie ontvangen bij aanschaf van een emissieloze vrachtwagen, afhankelijk van de voertuigcategorie, de grootte van de investering en de grootte van de organisatie.

De subsidie kan gecombineerd worden met de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit betekent dat u het deel van het investeringsbedrag dat overblijft na aftrek van de AanZET subsidie kunt aftrekken van de fiscale winst.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?
De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 4 april 2023 9:00 uur tot 31 december 2023 17:00 uur. Het budget voor 2023 is € 30 miljoen.