Op 25 november a.s. wordt er een demodag georganiseerd in Goes, waarbij elektrisch rijden wordt gedemonstreerd. Wij zullen daar tevens aanwezig zijn, om u te informeren over de subsidiemogelijkheden voor elektrisch rijden.

Voor meer informatie en aanmelden voor de demodag klik hier

Een overzicht van de subsidiemogelijkheden met betrekking tot elektrisch rijden vindt u onderstaand:

MIA en Vamil

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) levert een fiscaal voordeel op voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen, waaronder elektrische voertuigen of een oplaadpunt. Er zijn mogelijkheden binnen de MIA en Vamil voor investeringen in elektrisch rijden.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Deze subsidie is bestemd voor ondernemers en non-profitinstellingen die één of meerdere emissieloze bedrijfsauto’s gaan aanschaffen.

BPM-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s, zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch zijn vrijgesteld van BPM.

MRB-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer geldt een halftarief.

Bijtellingsvoordeel

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, en als u hierin per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, moet u bijtelling betalen. Stoot uw auto geen CO2 uit? Dan is de bijtelling lager.

Verlaagd belastingtarief laadpalen

Voor de energiebelasting voor openbare laadpalen met een vaste aansluiting geldt tijdelijk een verlaging van het tarief. Het tarief over de eerste 10.000 kWh elektriciteit (eerste schijf) die wordt geleverd aan een elektrische voertuigen is verlaagd tot die in de tweede schijf.

Verlaagd belastingtarief laadpalen

Er zijn vaak ook regionale subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie. Wij zijn u graag van dienst bij het zoeken naar subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf.

Bespreken welke subsidies voor u mogelijk zijn? Neem dan gerust contact met ons op.